Open Badges -osaamismerkit ja Open Badge Passport

Olet varmasti huomannut, että vaikka saat koulutuksen myötä todistuksia ja diplomeita oppimastasi, epävirallinen osaamisesi jää monesti huomiotta. 2000-luvulla ihminen kartuttaa osaamista, taitoa ja tietoa myös muualla kuin koulun penkillä; työn, harrastusten, vapaaehtoistyön ja monen muun aktiviteetin kautta opimme jatkuvasti lisää ajasta ja paikasta riippumatta. Kuinka voimme tunnistaa ja tunnustaa tätä osaamista, jota arvostetaan ja odotetaan yhä enemmän työmaailmassa ja arkielämässä?

Open Badges -osaamismerkkien avulla!

Open Badges -osaamismerkit perustuvat Mozilla-säätiön kehittämään digitaaliseen standardiin, jolla osaamista, tietoa, taitoa ja asenteita voidaan näyttää todeksi. Vaikka ilmiö on vielä suhteellisen uusi, miljoonia merkkejä on jo myönnetty ympäri maailmaa. Pian sinäkin voit saada osaamismerkkejä koulutuksen, järjestötoiminnan ja työelämän yhteydessä!

Open Badges -osaamismerkeistä ei ole ainoastaan yksityishenkilöille paljon hyötyä, vaan myös organisaatiot voivat hyödyntää niitä asettamaan tavoitteita, rakentamaan oppimispolkuja tai motivoimaan opiskelijoita ja työntekijöitä. Käyttötapoja on monia!

 ”Tiimi-osaaja”, ”Some-expertti”, ”Reilu valmentaja”, ”Ahkera kesäharjoittelija”, ”Tutor-opiskelija”, ”Järjestöpuheenjohtaja”… Open Badges ovat osaajan pelimerkkejä! Vaikka et keksisi niille käyttöä nyt, luo itsellesi ilmainen tunnus ja ota merkkisi talteen Open Badge Passport -palveluun. Voit myöhemmin hyödyntää osaamismerkkejäsi esimerkiksi työnhaun tai jatko-opiskelun yhteydessä.

Open Badge Passport -palvelussa voit vastaanottaa, tallentaa ja järjestää osaamismerkkejäsi helposti, tehdä niiden avulla CV:n ja jakaa niitä netissä esimerkiksi LinkedInissä, Twitterissä ja Facebookissa. Ole ylpeä saavutuksistasi ja rakenna monipuolinen ja kiinnostava kuva osaamisestasi Open Badge Passportin avulla!

 ”Open Badges -konsepti on erittäin positiivinen asia; merkeillä on helppo tunnustaa myös epävirallista osaamista, mikä on aiemmin ollut haastavaa. Niiden pelillisyys ja monipuolisuus innosti minua tutustumaan aiheeseen tarkemmin. Käytön jälkeen olemme huomanneet, että ne toimivat loistavasti epävirallisen ja arkioppimisen puolella.” – Lotta Pakanen, OK-opintokeskus

Haluatko tietää lisää? Tutustu Open Badge -osaamismerkkeihin ja niiden käyttötapoihin tarkemmin näiden linkkien kautta!

Jos edustat organisaatiota, joka on kiinnostunut myöntämään Open Badges -osaamismerkkejä opiskelijoilleen, työntekijöilleen tai asiakkailleen, niin vieraile sisarsivullamme openbadgefactory.com ja tutustu aiheeseen tarkemmin!